OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voice Dialogue

 

Voice Dialogue is een bijzonder verhelderende en voorzichtige benadering van verschillende delen van onze persoonlijkheid.  Deze delen kunnen ons voor bedenkingen, keuzes, vragen en crisissen plaatsen.

Het is een integere manier om de coachee  zichzelf in zijn eigen ontwikkelingsproces te leren kennen, om hem te laten groeien.

De methodiek werd ontwikkeld door twee Amerikaanse psychologen : het echtpaar Hal en Sidra Stone.  In België wordt de methodiek onderwezen in het Voice Dialogue Instituut van Marijke Leys.

Elke Voice Dialogue sessie is een avontuur voor coach en coachee.  Elke planning, elke verborgen agenda raakt zoek in het zich manifesteren van bijzonder interessante delen in iemands persoonlijkheid.  Het is een rijke ontdekkingstocht in de waaier van verschillende ‘ikken’ die iemand in zich draagt: de perfectionist, de zorger, de criticus, de genieter,… .  Sommige deelpersoonlijkheden hebben een bijzonder dominante rol, andere krijgen bijna geen plaats in iemands leven.  Allen hebben ze een boeiend verhaal te vertellen, waarvan de coachee verteller én overschouwende toehoorder wordt.  Een bijzonder leerrijk proces!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Voice Dialogue en Perfectionisme Coaching